torstai 27. elokuuta 2015

kylpyhuonetta ja saunaa

Tämä menee nyt enemmän raksapostauksen puolelle. Ajattelin näyttää muutamia yksityiskohtia tarkemmin saunasta ja kylpyhuoneesta. Rakentamisvaiheessa piti yrittää jokaisessa työvaiheessa nähdä valmis lopputulos, ja ennen kaikkea tietää millainen sen tulisi olla. Kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen välinen seinä on normaalia väliseinää paksumpi, sillä se on muurattu 130mm paksuista kahitiilistä ja vielä laatoitettu molempien huoneiden puolilta. Halusimme mahdollisimman vähän peitelistoja, joten oviaukko laatoitettiin tarkasti. Lopputuloksessa kylpyhuoneen puolella vain silikoni karmin ja laatan saumassa. Kodinhoitohuoneen puolelle halusimme auroralistat.

Saunan oviaukon alaosa oli myös yksi sellainen kohta, jonka halusimme olevan viimeistelty. Saunassa kiukaan ympäröivillä seinillä on samaa laattaa kuin kylpyhuoneessa, joten oli selvää, että laatta jatkuisi yhtenäisenä kylpyhuoneesta saunaan. Kulmissa mustaa teräväkulmaista kulmalistaa. Saunan oven listat kylpyhuoneen puolella tervaleppää. Saunan puolella karmin ja laatan välissä silikoni.

Saunan seinissä Kannustalon talopaketin mukana tullutta tervaleppäpaneelia. Samoin saunan ja kylpyhuoneen katot samaa Kannustalon paneelia. Saunan seinät paneloitiin mittatarkasti, jolloin peitelistoja ei tarvita, Samoin kylpyhuoneen katto on tehty ilman kattokulmalistoja. Saunan ikkuna on muuten myös tehty ilman peitelistaa, seinäpaneelit siis päättyvät smyygilistaan.

Kylpyhuoneen katossa on Valloxin kosteusanturi, joka mittaa huoneessa olevaa kosteutta, ja kun se nousee, säätyy ilmanvaihto automaattiseti suuremmalle kunnes huone on kuivunut tarpeeksi. Suosittelen lämpimästi.


kylpyhuoneen katto ilman kattokulmalistojakulmamallin ylälaude ja iso alalaude


kiukaan takana oleva laatta vaihtuu smyygilistan avulla seinäpaneeliin

kahitiilistä muurattu muuri puukiukaan ja lauteiden välissä

ikkunan listattomuus

saunan ovenkarmi ja laatta (saumassa silikoni)

saunan oviaukon alaosa

kylpyhuoneen puolella ovenkarmin ja laatan välissä silikoni


kylpyhuoneen ovenkarmi on hieman irti lattiasta
kylpyhuoneen oven alaosa kodinhoitohuoneen puolella

ja sauna lämpiää

4 kommenttia: